Oglasila se zenička inspekcija povodom trovanja mladih sportista u Ajdinovićima

Fena
Oglasila se zenička inspekcija povodom trovanja mladih sportista u Ajdinovićima
Arhiv / Preokret u Ajdinovićima: Vlasnik poznatog turističkog kompleksa promijenio mišljenje

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) angažirana je povodom prijave u vezi sa simptomima trovanja hranom kod djece koja su boravila u Sportsko-rekreativnom centru (SRC) Ajdinovići.

Nakon trovanja sportista u SRC Ajdinovići: Još dvoje u bolnici, 3 tinejdžera u Hitnoj

"Dana 22. augusta u jutarnjim satima, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove zaprimila je zahtjev Policijske stanice Olovo za izlazak na lice mjesta, vezano za prijavu da su u J.U. Dom zdravlja Olovo dovezena djeca sa simptomima trovanja hranom, koja su boravila u SRC Ajdinovići, općina Olovo", saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

Odmah po zaprimljenoj prijavi, kantonalna sanitarna inspektorica je izašla na lice mjesta radi izvršenja inspekcijskog nadzora u navedenom objektu.

Kako se, nadalje, navodi, prilikom inspekcijskog nadzora na licu mjesta bili su prisutni policijski službenici PS Olovo i predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Oglasili se iz KCUS-a nakon trovanja djece u SRC Ajdinovići

Po nalogu dežurnog tužitelja Kantonalnog tužilaštva ZDK, za potrebe vještačenja uzeti su uzorci hrane i vode, kao i ostali potrebni uzorci (brisevi sa radnih površina, opreme, pribora, ruku i odjeće uposlenika).

Kantonalna sanitarna inspekcija je poduzela zakonom propisane mjere, odnosno zabranila subjektu nadzora pripremu i usluživanje hrane i pića, upotrebu vode za pripremu hrane i pića iz dovoda u objektu, u kuhinji hotela i ostalim objektima gdje se priprema i uslužuje hrana i piće (grill i pizzeria), do dobijanja izvještaja o mikrobiološkom ispitivanju uzoraka iz laboratorija.

U SRC Ajdinovići hranom se otrovalo 20 djece? Sumnja se na salmonelu

Dana 23. augusta inspekcijsku kontrolu u navedenom objektu, u okviru svoje nadležnosti će izvršiti i Kantonalna veterinarska inspekcija, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije