Oglasila se Naša stranka o koaliciji u Tuzlanskom kantonu

Radiosarajevo.ba
Oglasila se Naša stranka o koaliciji u Tuzlanskom kantonu
Foto: Anadolija / Skupština TK

Mahir Mešalić iz Demokratske fronte i Bego Gutić iz SDA danas su izjavili da je Skupština Tuzlanskog kantona dobila većinu koju čine Pokret demokratske aktivnosti, Savez za bolju budućnost, Naša stranka i Socijaldemokratska partija.

U Našoj stranci ovakvu izjavu smatraju pokušajem kompromitiranja Naše stranke s obzirom na ranije izjave u kojima je potencirano kako Naša stranka neće ići u koaliciju ni sa PDA ni sa SDA.

Mirsad Čamdžić, predsjednik tuzlanskog regionalnog odbora Naše stranke, tim je povodom izjavio:

"Prije nešto više od godinu dana PDA je sa SBB-om rušila vladu koju je predvodila SDA. Danas SDA s DF-om uzvraća udarac. Naša stranka neće se petljati u tu, može se reći porodičnu svađu i ostaje pri svom principu da neće bti u vlasti ni sa SDA niti sa PDA! Svako uplitanje Naše stranke u koalicije čiji su predvodnici ili čak samo članovi SDA i PDA smatrat ćemo zlonamjernim. Među nama ni političkih ni ideoloških ni svjetonazornih ni bilo kakvih interesnih poveznica nema", rekao je Čamdžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije