Boris Lovrić, oficir OSBiH: Ne pljuj ono što te rodilo, našu Bosnu!

Radiosarajevo.ba
Boris Lovrić, oficir OSBiH: Ne pljuj ono što te rodilo, našu Bosnu!

Dok su prizori vrijeđanja države Bosne i Hercegovine na ulicama Širokog Brijega u srijedu navečer nakon ulaska Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji, kao, u jednom slučaju, žrtava Srebrenice u Mostaru, zgrozili domaću javnost, poruke potporučnika Oružanih snaga BiH Borisa Lovrića iz Kiseljaka unose glas razuma u cijelu priču i podsjećaju na zajedničke vrijednosti naše domovine.

Podsjetimo, na društvenim mrežama su se pojavili snimci na kojima grupa navijača iz Širokog Brijega vrijeđa Bosnu i Hercegovinu, te skandiraju da mogu bez Federacije BiH.

Piše: Faruk Vele

Također, mediji su prenijeli i snimke dječaka iz Mostara koji vrijeđa Srebrenicu i njezine žrtve.

Suprotno tome, Boris Lovrić, pripadnik Oružanih snaga BiH, iz Kiseljaka uputio je poruku svojim sugrađanima. Po svemu sudeći onda je naišla na odličan odjek.

„Budući da se nekolicina iz Širokog Brijega osramotila propisno neki dan, poradi toga što su pjevali da oni kao „je*u Bosnu“, te da je Hrvatska njihova domovina itd, ja bih da vas sve nesto zamolim: Molim vas da se to nama ne desi. Mi smo bosanski Hrvati“, napisao je, uz ostalo, Lovrić.

boris_lovric2.jpg - undefined

 

Pozvao je stanovnike Kiseljaka i srednje Bosne da se prisjete vladara, banova, kraljeva i kraljica koji su bili iz Bosne.

„Vaši korijeni su odavde, a ne iz Hrvatske, no vaš narod živi i u Hrvatskoj, također, i trebamo za nju navijati. Ali, ne pljuj ono što te rodilo i tvoju lozu, našu Bosnu. Nemoj te da se obrukamo i da zbog par neobrazovanih konja u glas zapjevate protiv naše povijesne ostavštine koje su se neki odrekli. Ne pljujte si u njedra. Jer koliko je god tvoje hrvatstvo, više od toga je tvoje bosanstvo“, naveo je Lovrić, te dodao.

„Mislite o meni što želite, ja sam učinio koliko je do mene, ako bar doprem do par umova, onda ovaj post ima smisla“, poručio je Lovrić uoči utakmice u srijedu navečer.

Lovrić na društvenim mrežama s poštovanjem piše o njezinoj prošlosti i vladarima poput Stjepana I Kotromanića.

„Ne stidim se što sam Bosanac, i gdje god budem sutra rado govorim tko sam i što sam“, napisao je Lovrić 9. juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije