Odžačka i Srednja Posavina: Proglašen početak odbrane od poplava

Fena
Odžačka i Srednja Posavina: Proglašen početak odbrane od poplava
Banjaluka.com / Ilustracija
Na poplavnim područjima Odžačka i Srednja Posavina donesena su rješenja o proglašenju početka vanredne odbrane od poplava.

Naime, u skladu s odredbama Federalnog operativnog plana odbrane od poplava, glavni rukovodilac odbrane od poplava na vodnom području rijeke Save u FBiH, direktor "Agencije za vodno područje rijeke Save" Sarajevo, donio je Rješenje o proglašenju početka vanredne odbrane od poplava na poplavnom području Odžačka Posavina, saopćeno je u nedjelju navečer iz te agencije.

Također, na vodomjernoj stanici Slavonski Šamac dostignut je nivo pri kojem se proglašavaju mjere redovne odbrane od poplava, tako da je glavni rukovodilac odbrane od poplava na vodnom području rijeke Save u FBiH donio Rješenje o proglašenju početka redovne odbrane od poplava na poplavnom području Srednja Posavina.

Shodno prognoziranim hidrometeorološkim prilikama na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH, očekuje se dodatno povećanje vodostaja na ovom dijelu toka rijeke.

Iz Agencije za vodno područje rijeke Save Sarajevo napominju kako je trenutno stanje vodostaja na vodotocima na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH znatno povoljnije u odnosu na prethodno razdoblje, a na svim se vodotocima bilježi stagnacija, odnosno opadanje vodostaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije