Oduzete hidraulične pumpe i vozila u vrijednosti 80.900 KM

AA
Oduzete hidraulične pumpe i vozila u vrijednosti 80.900 KM
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području koje pokriva Regionalni centar Banja Luka su oduzeli hidraulične pumpe i više putničkih motornih vozila u vrijednosti 80.900 KM.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalni centar Banja Luka, postupajući po informacijama Granične policije - Terenski ured Zapad, utvrdili su da fizičko lice inicijala P.M. s područja opštine Bosansko Grahovo posjeduje robu nad kojom nije proveden redovan carinski postupak.

Tom prilikom je pronađeno i izvršeno oduzimanje hidrauličnih pumpi s priključcima, čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na oko 58.400 KM.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Banja Luka su izvršili oduzimanje više putničkih motornih vozila, kojima su učinjene povrede propisa iz nadležnosti UIO, a čija ukupna tržišna vrijednost se procjenjuje u iznosu od oko 22.500 KM. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije