Održani protesti za smjenu Vlade RS u Banjoj Luci

AA
Održani protesti za smjenu Vlade RS u Banjoj Luci
Više stotina građana danas je zatražilo smjenu Vlade Republike Srpske na protestima organizaciji Pokreta Restart Srpska održanim u Banjoj Luci.

Stefan Blagić, predsjednik ovog pokreta u izjavi novinarima rekao je da su današnji protesti održani obzirom da im nisu ispunjeni zahtjevi sa prošlih protesta održanih 8. avgusta. Tada su okupljeni građani tražili da se ograniči vrijednost automobila koji se nabavljaju za funkcionere Vlade RS na 50.000 KM, kao i da se popravi stanje u školama u RS, te da se obezbijede udžbenici za djecu sa poteškoćama u razvoju na srpskom jeziku i povećaju izdvajanja za kulturu. Povod za nezadovoljstvo bila je nabavka limuzine vrijednije od 100.000 KM za Danu Maleševića, ministra prosvjete i kulture RS.

"Od danas je glavni zahtjev ostavka Vlade RS", poručio je Blagić i dodao da ukoliko im zahtjevi ponovo ne budu ispunjeni organizovaće nove proteste.

Građani su se okupili na Trgu Krajine odakle su u mirnoj protestnoj šetnji kroz centar grada prošli pored zgrade Narodne skupštine RS i došli do zgrade Vlade RS gdje su uputili niz kritika na račun aktuelne vlasti u RS. 

"Nisu samo u pitanju automobili, oni su možda zadnja stavka koja je sad aktuelna, pitanje je lošeg života što mladi ne odlaze nego bježe iz ove države, zato što nam je sadašnje stanje ispod svakog nivoa", kaže jedan od građana, Nenad Babić

Demonstranti su nosili i transprente i koristili pištaljke, a skup je obezbjeđivala policija RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije