Održan protest: Mještani spremni tijelima blokirati odvoz smeća 4. decembra

Radiosarajevo.ba
Održan protest: Mještani spremni tijelima blokirati odvoz smeća 4. decembra
Foto: Bljesak.info / S protesta pred deponijom

Ispred deponije „Uborak“ kod Mostara danas je ponovo održan mirni protest kojeg je organiziralo Udruženje građana „Jer nas se tiče“.

„Ljudi su spremni svojim tijelima blokirati odvoz smeća 4. decembra ako federalna inspekcija ne dođe i ne zapečati ovu deponiju“, poručio je danas Nijaz Hodžić na protestu, piše Bljesak.info.

Protest je organiziran da bi još jednom nadležne upozorili na situaciju u kojoj se nalaze i upozorili Federalno ministarstvo okoliša i turizma da ne daju okolišnu dozvolu za odlaganje smeća.

„Šest mjeseci gradske i županijske vlasti ne rade ništa po pitanju izmiještanja ove deponije, zato mi nastavljamo našu borbu“, kazao je Hodžić.

Dodao je da ima ima saznanja da okolišna dozvola neće biti izdana zbog nepotpune dokumentacije koju ima preduzeće „Deponija“.

Ukoliko dođe do dogovora da se deponija izmjesti nakon pola godine do godinu, spremni smo popustiti“, rekao je Omer Hujdur, jedan od inicijatora mirnih okupljanja ispred deponije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije