Odroni na bojnim cestama: Obustave i otežano odvijanje saobraćaja

AA
Odroni na bojnim cestama: Obustave i otežano odvijanje saobraćaja
Foto: Arhiv / Ilustracija

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Vozače iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju da se vozi maksimalno oprezno.

Zbog opasnosti od novih odrona i dalje je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-16 Banja Luka – Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, i preusmjeren je na alternativne pravce.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik - Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik - Travnik- Donji Vakuf - Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima nisu zabilježena duža zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi - Dvor.

Iz BIHAMK-a podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije