Vrhovni sud: Ubici Mirze Raščića smanjena kazna zatvora za dvije i po godine

E. H.
Vrhovni sud: Ubici Mirze Raščića smanjena kazna zatvora za dvije i po godine
Izudinu Tahiroviću optuženom za ubistvo navijača FK Željezničara Mirze Raščića Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine smanjio je zatvorsku kaznu za dvije i po godine.

Ovu vijest potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić kazavši da je djelimično usvojena žalba advokata optuženog, pa je sud kaznu od maksimalnih 20 godina zatvora smanjio na kaznu od 17 godian i šest mjeseci.

"Vrhovni sud FBiH je tako preinačio presudu Kantonalnog suda u Sarajevu od 14. novembra prošle godine. Po toj odluci optuženome je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 17 godina i šest mjeseci, a u kaznu je uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru.

Podsjećamo, ubistvo koje je uznemirilo bh. javnost dogodilo se 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar na stadionu Grbavica. Mirza Raščić je tog dana sa svojim drugovima u prostorijama udruženja prikupljao novac za gostujuće utakmice, a osuđeni Tahirović tom prilikom se sukobio s Amarom Zulićem.

Nakon toga Tahirović je otišao iz prostorija, da bi se potom vratio s oružjem iz kojeg je ispalio četiri metka u pravcu Raščića. Navijač Plavih preminuo je na putu prema bolnici, a Tahirović se iste noći predao policijskim službenicima MUP-a KS-a.

"Sinoć sam iz medija obaviještena da je drugostepena presuda donesena 07. jula, a nama svih ovih mjeseci niko ništa nije rekao. Dakle, iza naših leđa "tajno" se održalo ročište i skoro dva i po mjeseca su prošla otkako je ta informacija dospjela u javnost. Šta su time željeli postići, nagradivši Tahirovića. Sramotno je to. Stidite se svi. Za smrt Mirze sam saznala iz medija, pa sada i za drugostepenu presudu. Dokle više", napisala je na svom Facebook profilu Zerina Raščić, sestra ubijenog Mirze Raščića reagujući na drugostepenu presudu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije