Odgođen izbor novog direktora BHT 1, Upravni odbor odlučuje naredne sedmice

Radiosarajevo.ba
Odgođen izbor novog direktora BHT 1, Upravni odbor odlučuje naredne sedmice
Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) odgodio je imenovanje izbora direktora BHT 1, koje je najavljeno za danas, te će bh. javnost do naredne sedmice morati čekati objavu imena novog čelnog čovjeka javnog RTV servisa.

Kako je saopćeno iz Upravnog odbora BHRT-a, odluka bi trebala biti donesena na sjednici koja će biti održana naredne sedmice, nakon što budu dovršena dalja ispitivanja kandidata.

“Na današnjoj sjednici Upravnog odbora BHRT-a vođena je rasprava o imenovanju direktora BHT 1 i odlučeno je da će se konačna odluka donijeti na sjednici naredne sedmice”, navodi se u saopćenju UO BHRT-a.

Pored ove tačke dnevnog reda, Upravni odbor BHRT-a se upoznao sa preliminarnim izvještajem o poslovanju za 2017. godinu.

Odobrena je kupovinu prava za televizijske prenose Zimskih olimpijskih igara koje se održavaju u Južnoj Koreji, Ljetnih olimpijskih igara 2020. godine u Tokiju, te visokokvalitetnih dokumentaraca BBC-a.

Podsjećamo, izbor novog direktora BHT 1 izazvao je brojne kontroverze u bh. javnosti, posebno zbog pojedinih kandidata koji su se prijavili na ovaj izbor. Najviše komentara izazvala je kandidatura Tvrtka Milovića, novinara i urednika portala Dnevnik.ba, čiju kandidaturu je javnost kritizirala zbog njegovih ranijih izjava koje su označene kao govor mržnje.

Tačnije, Milović je u javnosti prepoznat kao osoba koja je polemizirala o broju poginule djece u ratnom Sarajevu i kao novinar koji je svojevremeno tražio od Hrvatske da uvede vize za građane BiH, što je izazvalo gnjev javnosti u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije