Odali počast Aliji Izetbegoviću: Yildrim i Zvizdić položili cvijeće na Kovačima

Radiosarajevo.ba
Odali počast Aliji Izetbegoviću: Yildrim i Zvizdić položili cvijeće na Kovačima
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Yildirim i Zvizdić položili cvijeće na mezarju Kovači
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i premijer Republike Turske Binali Yildirim polaganjem cvijeća na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu, odali su počast šehidima i prvom predsjedniku RBiH Aliji izetbegoviću.

Inače, Yildirim danas nastavlja dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini. Nakon Kovača, posjetit će i Galeriju 11/07/95 te prošetati Baščaršijom, nakon što su jutros prisustvovali radnom doručku sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH Huseinom ef. Kavazovićem i dr. Alijom Erbasom, predsjednikom Uprave za vjerske poslove Republike Turske.

Premijer Republike Turske, prvog dana posjete BiH, imao je sastanak sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, članovima Predsjedništva BiH i članovima kolegija Parlamentarne skupštine BiH.

Održan je i sastanak delegacija Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske.

Turski premijer je u četvrtak, nakon sastanka sa Zvizdićem, izjavio da će Turska, kao što je to radila i ranije, podržavati članstvo BiH u NATO-u. Također, Turska, kako je kazao, pruža podršku BiH, ali i drugim zemljama regije, kada je riječ o ostvarivanju ciljeva na putu ka punopravnom članstvu u Europskoj uniji (EU).

Yildirim, koji se prvi put nalazi u službenoj posjeti BiH, predvodi brojnu delegaciju turskih zvaničnika, među kojima je zamjenik premijera Recep Akdag, šef turske diplomacije Mevlut Cavusoglu, ministar ekonomije Nihat Zeybekci, ministar transporta i komunikacije Ahmet Arslan i predsjednik Uprave za vjerske poslove Turske Ali Erbas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije