Federalna vlada / Od sutra u FBiH niže cijene goriva za pet do deset feninga

14. 06. 2018. u 12:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović danas je na konferenciji za medije, nakon sjednice Vlade FBiH, poručio da će cijene goriva u FBiH biti niže za pet do 10 feninga, a nove cijene se počinju primjenjivati od sutra.

"Nema tolerancije rasta cijena goriva. Trebala su tri dana da se obrade zahtjevi tako da će smanjenje cijena biti vidljivo već od sutra, i to pet do deset posto", kazao je ministar.

Navedeno je da je do 13. 6. Ministarstvo zaprimilo oko 200 obrazaca na kojima je prijavljeno sniženje maloprodajnih derivata na benzinskim pumpama u FBiH u rasponu od pet do 10 feninga, poručio je Vujanović.

Istaknuto je i da na maloprodajnu cijenu značajno utječe i poslovna politika distributera naftnih derivata u pogledu visine veleprodajne i maloprodajne marže koja nije propisana jer je na snazi slobodno formiranje cijena.

Federalno ministarstvo, u skladu sa svojim nadležnostima, kontinuirano analizira maloprodajne cijene naftnih derivata u okviru koje preispituje i visine redovne i eventualne marže distributera.

Tagovi: gorivo Vlada FBiH

KOMENTARI (3)