Od danas nas očekuje promjena vremena

Radiosarajevo.ba
Od danas nas očekuje promjena vremena
Danas se u jutarnjim satima u zapadnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Poslije podne, jače naoblačenje sa zapada, u Krajini i Posavini će uvjetovati kišu. U ostatku zemlje, padavine se očekuju do kraja dana ili u večernjim satima. Uz kišu, mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuju u noći, sa nedjelje na ponedjeljak. Očekivana količina padavina od 15 do 25 l/m2, a u zapadnim i sjeverozapadnim područjima do 30 l/m2. Vjetar umjeren do pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 11 do 15, a najviša dnevna od 18 do 24 stepena. 


U Sarajevu prije podne malo do umjereno sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Krajem dana i tokom večeri se očekuje kiša. Jutarnja temperatura oko 5, a najviša dnevna oko 18 stepeni. 

Biometereološka prognoza: Prije podne će biti ugodnije, u drugom dijelu dana biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati usljed blizine promjene. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, reumatskih bolova, u noći problemi sa snom. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na planinama sa slabim snijegom. Kiša će mjestimično biti i intenzivnija. Poslije podne i krajem dana, padavine će postupno oslabiti. Očekivana količina padavina od 20 do 30 l/m2, a u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima do 50 l/m2. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 11 do 15, a najviša dnevna od 8 do 12, na jugu od 11 do 16 stepeni. 

U utorak u Bosni umjereno do preteženo oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje i prije podne, u centralnim i istočnim područjima Bosne sa slabom kišom, a na na planinama sa slabim snijegom. U Hercegovini umjereno oblačno. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 10 do 14, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu od 14 do 17 stepeni. 

U srijedu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje u centralnim i istočnim područjima može pasti malo kiše, a na planinama i malo snijega. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu od 14 do 17 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije