Objavljeno kad počinje suđenju Fadilu Novaliću i drugima

5
Radiosarajevo.ba
Objavljeno kad počinje suđenju Fadilu Novaliću i drugima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Fadil Novalić

Afera „Respiratori“ se nastavlja, naime kako je objavio Sud BiH, ročište optuženima Fadilu Novaliću, premijeru FbiH, Fahrudinu Solaku, suspendiranom direktoru Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), Fikretu Hodžiću vlasniku „Srebrene maline“, i dopremijerki FBiH Jelki Milićević, održat će se 24. februara.

Sutkinja u ovom slučaju je Džemila Begović.

Podsjećamo, državni sud potvrdio je optužnicu krajem prošle godine protiv premijera Federacije Fadila Novalića i ostalih u predmetu “Respiratori” za udruživanje radi zloupotrebe položaja, primanja nagrade za trgovinu uticajem, pranja novca i krivotvorenja isprava.

O ovom slučaju optuženi su se izjasnili da „nisu krivi“.

“Optužnicom se optuženima stavlja na teret počinjenje navedenih kaznenih djela u svezi sa nabavkom 100 komada respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM, te zaštitne opreme u vrijednosti od 2.900.000 KM za potrebe borbe protiv koronavirusa u Federaciji Bosne i Hercegovine u vrijeme neposredno nakon proglašenja stanja nesreće”, navedeno je ranije u saopćenju Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije