Objavljena prognoza za narednu sedmicu: Čekaju nas velike promjene

Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza za narednu sedmicu: Čekaju nas velike promjene
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Šetnja Ilidžom, samo nedostaje behar

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo vedro, a temperature zraka u 13 sati (°C) bile su: Bjelašnica 0; Ivan Sedlo 16; Bugojno 19; Bihać, Livno, Sarajevo, Tuzla 20; Brčko, Gradačac, Neum, Sanski Most 21; Široki Brijeg 23; Grude, Mostar 24.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ili krajem dana očekuje se porast naoblake, što u večernjim satima u Bosni može usloviti kišu u nižim, a snijeg u višim područjima. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 9 do 14, a dnevne od 17 do 23 °C. U Sarajevu pretežno sunčano. U večernjim satima naoblačenje, što može usloviti kišu. Jutarnja temperatura oko 4, a dnevna oko 19 °C

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne postepeno smanjenje oblačnosti u Posavini i Krajini, a u večernjim satima u ostatku naše zemje. U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne sa kišom, a iznad 800 m sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom. Poslije podne ili krajem dana padavine slabe i prestaju. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 4 do 10, u Hercegovini, Posavini i Krajini od 9 do 15 °C.

U srijedu u Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 3 do 9, a dnevne od 6 do 12, na jugu od 13 do 17 °C.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 6 do 12, na jugu od 14 do 18 °C, javio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Accuweather je također objavio prognozu za naredne dane i evo šta nam najavljuju:

Prognoza Accuweathera - undefined

PrtScr: Prognoza Accuweathera

Prognoza Accuweathera - undefined

PrtScr: Prognoza Accuweathera

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije