Objavljena prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje tokom Bajrama

Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje tokom Bajrama
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Kiša i tmurno vrijeme u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Ivan-sedlo i Sokolac 11, Bugojno i Drvar 12, Sarajevo 13, Jajce 14, Livno, Srebrenica i Trebinje 15, Banja Luka, Prijedor i Sanski Most 16, Bihać, Doboj, Grude, Stolac i Zvornik 17, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Mostar i Neum 18 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini tokom dana nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Do kraja dana, u većini područja očekuje se postupan prestanak padavina, osim u sjeverositočnim djelovima gdje će i tokom noći mjestimično biti i slabije kiše.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stupnja.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Tokom dana sa povremenom kišom. Najviša dnevna temperatura oko 19 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stupnja.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, uz nešto više oblaka u sjeveroistočnim i planinskim područjima, moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stupnjeva.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stupnjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije