Objavljena prognoza: Kakvo će vrijeme biti za prvi dan Bajrama

Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza: Kakvo će vrijeme biti za prvi dan Bajrama
Jutros je u Bosni oblačno vrijeme sa kišom na sjeveru i sjeveroistoku, a u Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 6; Ivan Sedlo 13; Sokolac 14; Bihać 15; Bugojno, Jajce, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 16; Gradačac, Livno, Prijedor 17; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Zvornik 18; Grude 19; Široki Brijeg 20; Stolac 21; Trebinje 22; Mostar 23.

Bioprognoza: Usljed prolaska ciklone iznad zemlje, biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Mada će promjenljivo vrijeme praćeno padavinama kod osjetljivih osoba uzrokovati poteškoće i dovesti do povremenog jačanja tegoba, opšta slika neće biti izrazito loša zahvaljujući nižim temperaturama i djelimičnom osvježenju, izraženije tokom prijepodnevnih sati. 

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. U Hercegovini prije podne uglavnom pretežno sunčano. Poslije podne naoblačenje praćeno pljuskovima i grmljavinom. Padavine u cijeloj zemlje slabog do umjerenog intenziteta. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperature od 16 do 22, na jugu od 23 do 29 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana i u večernjim satima ponegdje sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 20 °C.

Petak, prvi dan Bajrama: u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Očekivana količina padavina u tim djelovima je od 40 do 50 l/m2, lokalno do 80 l/m2, a u ostalim djelovima od 7 do 15, lokalno do 20 l/m2. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24, na jugu zemlje od 25 do 28 stepeni.

Subota: U našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u zapadnim područjiima. Tokom dana, u cijeloj zemlji, sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu zemlje od 25 do 29 stepeni.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini umjereno pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom u istočnim i sjeveroistočnim djelovima. Tokom dana, u cijeloj zemlji, sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu zemlje od 25 do 29 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije