Objavljena prognoza do kraja radne sedmice: Koliko nas snijega i minusa očekuje?

Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do kraja radne sedmice: Koliko nas snijega i minusa očekuje?
Foto: Dženan Kriještorac / Zima u Sarajevu
Sutra se u našoj zemlji, prije podne očekuje pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slab snijeg je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne bez padavine i postupno razvedravanje u Posavini, Krajini i Hercegovini.

Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura zraka od -8 do -3, a u planinskim područjima do -12, na jugu od 0 do 5, a najviša dnevna od -2 do 3, na jugu od 4 do 7 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, moguće je i provijavanje slabog snijega. Jutanja temperatura oko -4, a najviša dnevna oko 0 stupnjeva.

U srijedu u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje prema kraju dana i u večernjim satima. Jutarnja temperatura zraka od -8 do -4, na planinama do -12, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu od 5 do 9 stupnjeva.

U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Poslije podne i u večernjim satima na jugu, jugozapadu i sjeverozapadu zemlje očekuje se kiša. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na jugu od 2 do 6, a najviše dnevne temperatura od 0 do 5, na jugu od 8 do 10 stupnjeva.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, u centralnim i istočnim područjima sa susnježicom i slabim snijegom. U Hercegovini sa kišom. Poslije podne bez padavina u cijeloj zemlji i postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 1, na jugu od 2 do 5, a najviše dnevne temperatura od 0 do 6, na jugu od 8 do 10 stupnjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije