Objavljena mapa na kojoj možete pratiti širenje COVID-a u BiH

2
Radiosarajevo.ba
Objavljena mapa na kojoj možete pratiti širenje COVID-a u BiH
PrtScr / ELIS

Na inicijativu Odbora za mikrobiologiju i srodne discipline tim Akademije nauka i umjetnosti BiH (ANUBiH) naučnika je na volonterskoj osnovi pokrenuo projekat uspostave Epidemiološkog lokacijsko-obavještajnog sistema (ELIS) i geoportala na kome se permanentno prati stanje širenja COVID-19 u Bosni i Hercegovini.

Kako su kazali iz Odbora za mikrobiologiju, na mapi je predstavljen sedmodnevni prosjek broja inficiranih virusom SARS CoV 2 u BiH te dnevna odstupanja po kantonima i općinama.

"Intenzitet crvenih nijansi pokazuje koliko je broj dnevno potvrđenih (x) iznad BiH prosjeka, a plavih nijansi koliko je on ispod BiH prosjeka za pojedine administrativne jedinice

Na primjer, najtamnija plava boja govori da općina/kanton spada u kategoriju od 0-25% vrijednosti od BiH prosjeka (ispod prosjeka), a najtamnija crvena boja govori da spada u kategoriju sa preko 2 puta više potvrđenih od BiH prosjeka", pojasnili su iz Odbora.

Kartu možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je zabilježeno 1.449 novi slučajeva zaraze koronavirusom.

Nažalost, preminulo je 30 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije