Objavljena imena ljekara koji idu iz Sarajeva u Sandžak

Radiosarajevo.ba
Objavljena imena ljekara koji idu iz Sarajeva u Sandžak
Foto: Facebook / Hitna pomoć / Ilustracija

Medicinski tim koji će činiti ukupno 25 zdravstvenih radnika iz Bosne i Hercegovine će sutra krenuti put Sandžaka kako bi se pomoglo tamošnjem stanovništvu u borbi s COVID-19.

Kako je objavljeno na društvenim mrežama, ekipu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu vodit će Rusmir Baljić, šef Klinike za infektologiju KCUS-a.

Iz ove zdravstvene ustanove u Novi Pazar će ići još i Ilijaz Aslani, ljekar specijalista anesteziolog, Refet Gojak, ljekar specijalista infektolog, Tarik Hajro, ljekar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, Muhamed Kubat, ljekar na specijalizaciji iz anestezije i Semir Hrvo, ljekar na specijalizaciji iz infektologije.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo šalje tri radnika. U Novi Pazar ide direktor Hitne pomoći Adem Zalihić, te DMT i HMT instruktor Sedin Popara i Adnan Salčin, medicinski tehničar.

Tim s Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla činit će šest ljudi od kojih su tri specijaliste i tri medicinska tehničara. Ovaj tim će predvoditi hirurg Zijah Rifatbegović, koji ima iskustva s operiranjem COVID-19 pozitivnih pacijenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije