Objavljen tender za izvođenje radova: Investicija od 20 miliona KM

Radiosarajevo.ba
Objavljen tender za izvođenje radova: Investicija od 20 miliona KM
Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH objavilo je tender za izvođenje radova na izgradnji Sarajevske zaobilaznice – LOT 3B.

Ugovor za izvođenje radova uključuje izvođenje radova na izgradnji gradske ceste LOT 3B između petlje Vlakovo i Mostarskog raskršća.

Dužina poddionice LOT 3B je 1,44 kilometara. Procijenjena vrijednost izgradnje iznosi 20 miliona KM bez PDV-a i finansirat će se iz vlastitih sredstava JP Autoceste FBiH.

Rok za izvršenje radova je 14 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.  Predviđeno je da se gradi dva vijadukta i četiri trake fizički odvojene kolovozom.  Trasa LOT 3B je spoj petlje Vlakovo sa petljom na Mostarskom raskršću na magistralnu cestu M-17/M-5. Rok za prijem ponuda je 14. augusta 2018. godine.

"Izgradnjom LOT 3B omogućava se bolja saobraćajna povezanost autoceste na Koridoru Vc sa mrežom saobraćajnica nižeg ranga, magistralnim i lokalnim cestama. Konkretnije, omogućit će se direktna veza za vozila koja prema petlji Vlakovo na autocesti dolaze sa kružnog toka na Mostarskom raskršću, odnosno iz pravca Kiseljaka, Rakovice, Pazarića i Hadžića. Također, izgradnjom ove spojne saobraćajnice će se rasteretiti lokalna saobraćajnica kroz naselje Vlakovo i podići će se sigurnost pješaka i vozila na njoj", navodi se u ovom saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije