Objavljen snimak: Patolog izjavio da smrt Davida Dragičevića nije bila zadesna

Radiosarajevo.ba
Objavljen snimak: Patolog izjavio da smrt Davida Dragičevića nije bila zadesna
PrtScr / Željko Karan

Patolog Željko Karan koji je vršio prvu obdukciju tijela 21-godišnjeg studenta iz Banja Luke Davida Dragičevića, a koje je pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas, izjavio je da njegova smrt nije bila zadesna odnosno da je nastupila slučajno.

Karan, specijalista sudske medicine u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske, koji je na pres konferenciji MUP-a RS održanoj 26. marta izjavio da je obdukcijom utvrđeno da je smrt Davida Dragičevića nastupila utapanjem, a da su na tijelu uočene zaživotne povrede, rekao je nešto što je tokom konferencije mnogima promaklo.

Dok je novinarka postavljala pitanje da li je, što se policije tiče, Davidova smrt okarakterisana kao "zadesna", Karan je tiho, sebi u bradu rekao "nije nikakao", prenosi RTVBN.

Njegova kratka izjava ostala je nezapažena sve dok je pokret Restart Srpska nije objavio na svojoj stranici na Facebook-u.

Podsjetimo, policija je utvrdila da nema elemenata krivičnog djela kada je riječ o Davidovoj smrti i da se ne radi o ubistvu već o zadesnoj smrti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije