Objavljen red letova za ovogodišnji hadž: Prvi avion polijeće 29. jula

Radiosarajevo.ba
Objavljen red letova za ovogodišnji hadž: Prvi avion polijeće 29. jula
Foto: ExYu Aviation / Međunarodni aerodrom Sarajevo

Dvanaest aviona bh. kompanije FlyBosnia prevest će 1.680 bosanskih hadžija direktnim letovima sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo do Medine, saopćila je agencija Mina.

Tri leta zakazana su za ponedjeljak 29. jula, u 7:15, 8:30 i 22:20 minuta.

U ovim avionima put Medine naći će se uglavnom hadžije Sarajevskog, Banjalučkog, Goraždanskog i dijela Bihaćkog muftijstva.

Dan kasnije, 30. jula biće organiziran jedan jutarnji let u 10:15 za preostale hadžije iz Bihaćkog muftijstva, i dva leta u večernjem terminu u 22:15 i 22:30 za hadžije iz Zeničkog muftijstva.

Četiri leta planirana su za srijedu, 31. jula ujutro u 10:00 i 10:15, te navečer u 22:15 i 22:30. Ovi letovi namijenjeni su za preostali dio hadžija iz Zeničkog muftijstva, zatim hadžije iz Tuzlanskog muftijstva i dio hadžija iz Travničkog muftijstva u avionu broj 9. U posljednjem desetom avionu koji će poletjeti 31. jula, putovat će drugi dio hadžija Sarajevskog muftijstva i sve ovogodišnje hadžije iz Mostarskog muftijstva.

Posljednjeg, četvrtog dana polaska iz Sarajeva put Medine, u četvrtak 01. augusta raspoređena su dva leta, u 10:00 i 10:15 minuta. U 11. i 12. avionu naći će se preostale hadžije iz Sarajevskog muftijstva.

Jučer je (utorak, 23. jula) u Sarajevu održan sastanak sa 38 ovogodišnjih hadžskih vodiča i četiri šerijatske konsultantice za hadžinice. Upute vodičima dali su Nezim ef. Halilović Muderris, rukovodilac Ureda za hadž i Izet ef. Čamdžić koordinator vodiča.

U narednim satima vodiči će sve ovogodišnje hadžije pojedinačno obavijestiti o terminima okupljanja i polazaka sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu. Više informacija možete pronaći na www.hadziumra.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije