Obilježena 25. godišnjica od formiranja Treće tuzlanske brigade

Fena
Obilježena 25. godišnjica od formiranja Treće tuzlanske brigade
Nekadašnji pripadnici Treće tuzlanske brigade okupili su se u krugu TTU u Mramoru gdje je upriličeno svečano postrojavanje branilaca BiH, boraca te brigade.

Polaganje cvijeća na spomen obilježju Slana Banja prethodilo je okupljanju branilaca BiH, pripadnika Treće tuzlanske brigade. Postrojavanje uz predaju raporta, te defile zastava simbolično su podsjetili na slavni put te brigade. Njenih 165 pripadnika je poginulo, 319 je teže, a 932 borca lakše ranjena.

Komandant Treće tuzlanske brigade Kemo Džanko kaže da je važno prisjećati se tih događaja zbog onih koji su dali živote za slobodu koju uživamo.

"Današnje okupljanje nije samo prisjećanja na njih, nego i podrška svima koji se danas bore za cjelovitu i nedjeljivu BiH", kazao je.

U stroju, povodom obilježavanja 25. godišnjice od formiranja Treće tuzlanske brigade, bio je i ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Zoran Jovanović. On kaže da je sastavni dio te cjeline koja je srčano, bez razmišljanja, branila Tuzlu i BiH.

"Kao dio te jedinice, ponosan sam. Dijelili smo i dobro i zlo", naglasio je ministar Jovanović.

Svečanost su uveličali učenici OŠ Mramor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije