Obilježen Dan policije FBiH: Spremni da građanima osiguraju mir

Radiosarajevo.ba
Obilježen Dan policije FBiH: Spremni da građanima osiguraju mir
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Obilježen Dan policije FBiH

Ministarstvo unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine danas je u Sarajevu u centru Safet Zajko obilježilo Dan policije.

Kako je na svečanosti i iskazano, policajci u FBiH spremni su da odgovore na svaki zadatak koji se tiče sigurnosti građana, ali i očuvanju stabilnosti.

Svečana akademija bila je i prilika za prezentaciju novog oružja koji je Federalni MUP dobio od Vlade FBiH, ali i za pokaznu vježbu specijalne jedinice MUP-a FBiH.

Premijer FBiH Fadil Novalić poručio je da današnji defile policijskih snaga ne predstavlja demonstraciju sile, nego poruku da građani zaista mogu računati na policajce koji će bez ikakvih predrasuda i kompromisa štititi i provoditi zakone iz svoje nadležnosti. 

"Stoga, Vlada federacije BiH učinit će sve, u skladu sa svojim mogućnostima, da profesionalna i efikasna policija i dalje ostane svijetla tačka Federacije Bosne i Hercegovine, kao što je to bio slučaj do sada", naglasio je premijer Novalić. 

 

Svečanosti su osim premijera Vlade FBiH Fadila Novalića i ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoše Čampare prisustvovali i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, predsjednik Doma naroda PS BiH Bakir Izetbegović, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka te mnogi drugi.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije