Godišnjica 105. motorizovane brigade: Oni su dali život za odbranu države

Radiosarajevo.ba
Godišnjica 105. motorizovane brigade: Oni su dali život za odbranu države
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Obilježavanje godišnjice 105. motorizovane brigade

U okviru obilježavanja 26. godišnjice 105. motorizovane brigade, delegacija Općine Centar, koju su predvodili načelnik Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, zajedno sa članovima boračkih udruženja, obišli su spomen obilježja, groblja i mezarja gdje su polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odali dužnu počast poginulim pripadnicima ove brigade.

Prema protokolu delegacije su prvo položile cvijeće u haremu Alipašine džamije.

Na šehidskom mezarju na Kovačima cvijeće je položeno ispred spomen obilježja kao i pored mezara Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH.

Načelnik Ajnadžić je posebno istakao važnost njegovanja uspomena na poginule branitelje.

„Svi oni koji su dali život za odbranu države Bosne i Hercegovine i ovog grada, među kojima su i naši saborci iz 105. motorizovane brigade, su nas obavezali da moramo zbog generacija koje dolaze obezbijediti stabilnu, prosperitetnu i evropsku državu Bosnu i Hercegovinu. Naša dužnost je da se sjećamo poginulih branitelja i odajemo počast za njihovu nenadmašnu hrabrost“, poručio je Ajnadžić.

Nakon toga su članovi delegacije obišli i položili cvijeće na spomen obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995., zatim spomen obilježja Vječna vatra, Blekin potok–Aleja breza, Oaza mira-Pionirska dolina i Jagomir, te na centralni spomenik Stadion i groblja Sveti Marko, Sveti Josip, Lav i Humka.

U delegaciji Općine Centar bili su i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Mustafa Mulić i Sulejman Haljevac, savjetnik načelnika Osmo Babić, te vijećnici Dževad Topić i Edin Mirojević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije