Novo Sarajevo: Mirsad Ćatić uputio pismo protukandidatima

Radiosarajevo.ba
Novo Sarajevo: Mirsad Ćatić uputio pismo protukandidatima
Azra Magazin / Mirsad Ćatić Čuperak
Mirsad Ćatić-Ćuperak, kandidat SDP-a BiH za načelnika općine Novo Sarajevo, uputio je otvoreno pismo-poziv na debatu kandidatima drugih stranaka u općini.

Njegov poziv prenosimo u cjelosti:

„N/r Nedžad Koldžo, Stranka demokratske akcije N/r Samir Imamović, Naša stranka N/r Hasan Tanović, Demokratska fronta N/r Samir Arnautović, Građanski savez N/r Enes Komarica, Komunistička partija

Poštovane kolege, kandidati za načelnika Općine Novo Sarajevo,

Sa iskrenim uvjerenjem u Vašu spremnost da građane i građanke Novog Sarajeva što potpunije uključimo u započetu izbornu kampanju, pozivam Vas na otvorenu debatu kandidata za načelnika Novog Sarajeva. Ukoliko pristanete, debata će se organizovati 08.09.2016. godine u prostorijama KUD „Lola“, sa početkom u 19:00.

Obavezujem se da ću, kao domaćin prvog predstavljanja, po dostavljenim zahtjevima kandidata, osigurati sve potrebne pretpostavke za ovakav način prezentacije.

Smatram poželjnim da ove zajedničke prezentacije upriličite i vi na drugim lokacijama naše općine. Nekoliko zajedničkih prezentacija, na različitim lokacijama, je dovoljno da prenesemo naše poruke stanovnicima i motiviramo ih na veću izlaznost tokom predstojećih lokalnih izbora. Potencijalnim glasačima bi omogućili da, sa iste govornice i u istom vremenskom okviru, dobiju naše ključne političke i izborne poruke. Za svaku oblast strategije razvoja općine (ekonomski razvoj, društveni razvoj, okoliš) po 5 minuta. Redosljed nastupa bi definirali izvlačenjem rednog broja.

Zajednički skupovi ne bi imali usmjereno, stranačko-politički i navijački karakter, nego induvidualno prezentacijski, i omogućili bi:

-korektnost ka biračima i uporednu sliku ponuđenih programa;

-vizualni i prezentacijski duel , kroz fer i takmičarski nastup;

-medijsku pozornost i korektivnu povratnu informaciju;

-uštede na vremenu, u novcu i ljudima koje okupljamo za realizaciju kampanje:

Očekujem da će ovaj poziv biti prihvaćen i da ćemo pokazati našim stanovnicima, da svojim programima želimo njihov boljitak, a onaj koji dobije povjerenje glasača neka ispunjava izborna obećanja i vodi našu lokalnu zajednicu ka zajedničkom boljitku.

Do viđenja, na prvom skupu.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije