Novi detalji: Sa Amirom Zukićem uhapšena još jedna osoba

E. H.
Novi detalji: Sa Amirom Zukićem uhapšena još jedna osoba
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Vijest da je uhapšen Amir Zukić, generalni sekretar SDA potresla je večeras javnost u BiH, a vrlo brzo stigla je obavijest da je sa njim uhapšena još jedna osoba.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, sa Zukićem je u Sarajevu uhapšen i njegov vozač Seid Fazlagić. Obojica su uhapšeni u okviru predmeta Bosna, u kojem istraga traje još od prošle godine.

"Druga osoba koja je večeras uhapšena sumnjići se za krivično djelo pomoć počiniocu nakon počinjenja krivičnog djela", istakla je Bavčić za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, obje osobe uhapsili su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, prema nalogu Tužilaštva KS.  Generalni sekretar SDA, kako piše BIRN BiH - Detektor.ba, uhapšen je zbog sumnje da je tražio novac za zapošljavanje u Elektroprivredi BiH.

Podsjećamo, u akciji "Bosna" su 26. augusta 2016. godine uhapšeni izvršni direktor Elektroprivrede BiH za distribuciju Esed Džananović, Safet Bibić, Nedžat Trako, Ramiz Karavdi i Senad Trako.

Osumnjičeni su da su organizirali grupu, te koristeći svoj utjecaj zapošljavali lica u javna poduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije