Novalić za Radiosarajevo.ba: Predizborna kampanja je preuranjeno krenula

A. D.
Novalić za Radiosarajevo.ba: Predizborna kampanja je preuranjeno krenula
Fena / Fadil Novalić
Predizborna kampanja krenula je preuranjeno, kazao je za Radiosarajevo.ba federalni premijer Fadil Novalić komentirajući obaranje niza zakona na jučerašnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH.

Komentirajući jučerašnju sjednicu Doma naroda na kojoj nisu usvojeni zakoni o penzijsko-invalidskom osiguranju, te o igrama na sreću, Novalić nije krio ogorčenost zbog ove situacije.

"Pojedine stranke su odlučile da se za njene potrebe poigraju sa životima 400 hiljada ljudi. Neki zastupnici ili delegati lažno se predstavljaju da brane interese penzionera, a zapravo svojim prijedlozima ruše stablinost penzionog fonda", rekao je Novalić.

Najviše je kivan zbog činjenice što dugo pripremani reformski Zakon o PIO, koji se trebao primjenjivati od 1. jula nije usvojen, upkos tome što je često vraćan iz Parlamenta u Vladu i obrnuto.

"Mislim da su jučerašnjim izjavama penzioneri jasno dali do znanja šta misle o njihovom politikanstvu i korištenju Zakona o PIO za prikupljanje jeftinih političkih poena", poruka je Novalića federalnim parlamentarcima,

On je naglasio da "ovakvo neodgovorno ponašanje  usporava provođenje reformi".

"Svakako Vlada Federacije neće odustati ni od dugoročnog rješavanja problema penzionera ni od ostalih reformskih zakona", naglasio je premijer FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije