Novalić sa Tulumovićem: Ubrzati radove na Karauli

Fena
Novalić sa Tulumovićem: Ubrzati radove na Karauli
FOTO: Fena / Novalić sa Tulumovićem: Ubrzati radove na Karauli

Ubrzanje ceste Sarajevo - Tuzla bilo je u fokusu današnjeg susreta federalnog premijera Fadila Novalića i premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića.

Premijer Novalić predvodio je delegaciju Stranke demokratske akcije na ovom susretu, a tokom dana bit će održano niz aktivnosti u Tuzli. Za večeras je najavljena svečana tribina, na kojoj će gost biti predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

„Mi smo danas vidjeli, kao što to uvijek radimo na početku mandata kantonalnih vlada, šta su prioriteti rada, a gdje federalna vlada može biti od koristi“, rekao je Novalić novinarima nakon sastanka.

Govorili su o ekonomskim i socijalnim programima te komunikacijama.

„Govorili smo o ubrzanju ceste Sarajevo-Tuzla, po principu Karaule. Da se snize dva prevoja, Nišići i Gojakovići“, istakao je Novalić.

Premijer Vlade TK Tulumović naveo je da je susret bio konstruktivan kakav je i odnos federalnog premijera prema ovom kantonu.

„Obećao nam je da će dio stručnog tima poslati u Tuzlu, da stvari koje smo dogovarali konstruktivno zaokružimo“, naveo je Tulumović.

U Tuzli će večeras biti održana svečana sjednica Gradskog odbora SDA Tuzla povodom 29. godišnjice od osnivanja SDA u Tuzli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije