Novalić: Privatizacija FDS-a je odluka Vlade, ne moja lična

Fena
Novalić: Privatizacija FDS-a je odluka Vlade, ne moja lična
Fena / Fadil Novalić
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić gostovao je večeras u Dnevniku Federalne TV.

Odgovarajući na pitanje o krivičnoj prijavi koju je SDP podnio Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu zbog privatizacije Fabrike duhana Sarajevo u kojoj mu stavljaju na teret višemilionske malverzacije, on je rekao da tu privatizaciju nije obavio on lično već je to bila odluka Vlade.

Dodao je da je ta privatizacija obavljena toliko transparentno da u njoj niko ne može pronaći grešku, te podsjetio da je odluku o pomenutoj privatizaciji donijela Vlada FBiH u prethodnom sazivu, na čelu sa Nerminom Nikšićem.

Upitan o razlozima smanjenja radnika u institucijama FBiH Novalić je rekao da je moratorijem na zapošljavanje već smanjen broj radnika u tim tijelima sa 7.300 na 6.700, a da su danas odlučili taj broj smanjiti za još 150.

Naveo je da je na nivou FBiH u javnom sektoru zaposleno samo 14 posto od ukupnog broja u tom entitetu, dok je 69 posto na nivou kantona i 12 posto na opštinskom, te da bi i ti nivoi morali slijediti trend entiteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije