Novalić: Potrebno je preraditi zakon o privatizaciji

Fena
Novalić: Potrebno je preraditi zakon o privatizaciji
Foto: Fena / Fadil Novalić
Federalni premijer Fadil Novalić izjavio je u četvrtak u Mostaru kako je zbog Krivaje i drugih poduzeća koja imaju problem s neuvezivanjem radnog staža potrebno preraditi zakon o privatizaciji.

Po njegovim riječima, potrebno je formirati fond iz kojeg će se moći uvezivati radni staž jer je na Parlamentu već usvojeno 26 milijuna maraka za te svrhe.

Osim toga, u sklopu reforme socijalne zaštite u Federaciji BiH, Vlada je utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog zakona o hraniteljstvu.

"Morat ćemo izmijeniti neke pravilnike kako bismo mogli brzo koristiti taj zakon da bismo brzo odgovorili na socijalno osjetljive teme koje su došle do toga da eksplodiraju", rekao je nakon sjednice federalne Vlade koja je održana danas u Mostaru premijer Fadil Novalić.

"Zakon o hraniteljstvu je pomicanje granica naše socijalne osjetljivosti u našem socijalno osjetljivom društvu", naglasio je federalni premijer.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije