"Noćni vukovi" stigli u BiH

Radiosarajevo.ba
"Noćni vukovi" stigli u BiH
FOTO: Facebook / Noćni vukovi s Putinom
Ruski bajkeri "Noćni vukovi" ušli su večeras u Bosnu i Hercegovinu.

Stigli su iako je njihovom vođi Aleksandru Zaldostanovu zabranjen ulazak u BiH, jer je proglašen opasnošću po nacionalnu sigurnost, kao i Saši Saviću, srbijanski državljanin koji slovi za šefa "Noćnih vukova" na Balkanu. Savić je ostao na graničnom prijelazu, a ranije je rekao da neće pokušavati ući u Republiku Srpsku, ali da će ostali članovi bajkerske grupe učestvovati u motociklističkoj turneji. On je najavio i da će tužiti vlasti u Sarajevu i ministra Dragana Mektića jer ne želi da neko kalja njegov ugled i ugrožava bezbjednost njegove porodice.

Njihova turneja  u BiH trajat će od 20. do 22. marta, a večeras će prenoćiti u Bijeljini.

U okviru devetodnevne rute "Ruski Balkan", članovi ove ruske motociklističke grupe preći će maršutu od 2.000 kilometara koja obuhvata: Beograd - Novi Sad - Frušku Goru -  Bijeljinu - Brčko - Banjaluku - Doboj - Valjevo - Čačak - Kruševac - Niš - Belu Palanku - Ćupriju - Jagodinu - Kragujevac - Belu Crkvu - Beograd.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije