Njemačka zapošljava studente iz BiH, evo ko može otići

Radiosarajevo.ba
Njemačka zapošljava studente iz BiH, evo ko može otići
Foto: Pixabay / Ilustracija

Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine uputila je poziv zainteresiranim studentima upisane na univerzitete i visoke škole u Bosni i Hercegovini da dostave prijave za rad u SR Njemačkoj tokom ljetnog raspusta u 2020. godini. 

Poziv se realizira u okviru Programa ferijalnog rada koji se odvija u saradnji sa Saveznom agencijom za rad SR Njemačke.

Za Bosnu i Hercegovinu u 2020. godini je odobreno 150 mjesta, od čega je studentima u Federaciji BiH dodijeljeno 96 mjesta,  u RS 48, a onima u Brčko Distriktu BiH šest mjesta.

Kako je navedeno, na ovaj poziv mogu se prijaviti isključivo redovni studenti univerziteta i visokih škola u BiH koji nisu upisani u posljednju godinu studija.

Ostali uvjeti su vrlo dobro i dobro vladanje njemačkim jezikom i raspoloživost za rad u Njemačkoj u periodu koji nije kraći od dva mjeseca. Također, studenti se ne bi trebali ograničavati na neku regiju ili mjesto u kojem žele raditi, te bi trebali biti spremni za rad u što više industrijskih sektora u kojima se nude poslovi.

Prijave se mogu dostavljati službama za zapošljavanje ili direktno Agenciji za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine do 22 januara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije