Ništa danas od smjene Vlade Kantona Sarajevo

1
Radiosarajevo.ba
Ništa danas od smjene Vlade Kantona Sarajevo
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Skupština KS

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo dogovorio je da se za danas najavljena sjednica Skupštine KS odgodi.

Inače, na ovoj sjednici bilo je planirano glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo.

Ovo je, prije usvajanja dnevnog reda današnje sjednice Kolegija, predložio zastupnik u Skupštini KS i član Kolegija Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde.

Predložio je, također, da se za naredni ponedjeljak, 30. novembar, sa početkom u 10 sati zakaže hitna online sjednica Skupštine KS.

I ovo su jednoglasno usvojili svi članovi Kolegija SKS.

Na ovoj sjednici zastupnici će dnevni red usvojiti na početku zasjedanja, a u okviru njega, kako je najavljeno danas, bit će razmatrana ostavka premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika.

Na istoj sjednici planirano je i imenovanje novog predsjedavajućeg ovog kantonalnog zakonodavnog tijela.

Podsjetimo, zastupnici "Četvorke" u Skupštini Kantona Sarajevo su 9. oktobra predali zahtjev, uz 18 potpisa, za sazivanje sjednice na kojoj će biti smijenjena Vlada KS.

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić prošle je sedmice podnio ostavku na tu funkciju, kazavši da želi ubrzati proces uspostave nove vlasti, s obzirom na vrlo složenu situaciju uzrokovanu pojavom koronavirusa.

Nenadić je tada za Radiosarajevo.ba istakao i da je svejedno hoće li Skupština KS 23. novembra izglasati nepovjerenje Vladi ili će prihvatiti njegovu ostavku, jer je ishod isti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije