Nikšić o akciji "Registar": Do kada ćemo imati stranačku policiju SDA

E. H.
Nikšić o akciji "Registar": Do kada ćemo imati stranačku policiju SDA
Predsjednik SDP-a reagirao je na hapšenje nekoliko bivših funkcionera SDPa- u jutrošnjoj akciji naziva "Registar".

"SDP i ja uvijek dajemo podršku neovisnom radu pravosuđa i policije. I u ovom slučaju današnjih hapšenja nadamo se nepristrasnom i poštenom postupku, te da će ljudi izloženi sumnji imati priliku da dokazu da li su krivi ili ne. Međutim, ovaj postupak dokazuje manipulaciju nad tužilastvom i policijom. Ko je jutros podobnim medijima javio da se hapse naši visoki funkcioneri i zašto se hapse, kao krivci ili kao visoki funkcioneri SDP-a. Ako je ovo drugo neka ih odmah puste jer čini mi se da nijedan više nije član ove stranke", rekao je on.

Naveo je da je vrlo jasno da "imamo FUP koji već tri godine nema civilni nadzor nad radom, na koju isključivo utječu kadrovi SDA, pa se ja pitam da li ćemo imati poštenu policiju ili stranačku policiju koju će koristiti SDA"

Naveo je da je ovo klasična zloupotreba medija i laž.

"Rijec je o revizorskom izvještaju FUP-a iz 2013. godine zbog kojih sumnjaju da su uhapšeni počinili krivično djelo, ali ja ću vam dati taj revizorski izvjestaj i u njemu vidjeti koliko ima zloupotreba direktora FUP-a Dragana Lukaca. Svako treba da odgovara za ono što je radio, a ne zato sto je član neke partije, ma koja bila, zbog čega je i jutros bio onakav medijski spektakl", rekao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije