Nikšić: Nastavljamo jačati BH blok, na lokalne izbore izlazimo sa novim partnerima

Radiosarajevo.ba
Nikšić: Nastavljamo jačati BH blok, na lokalne izbore izlazimo sa novim partnerima
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Socijaldemokratska partija BiH danas je nastavila postavljati ljestvicu za demokratske standarde u strankama Bosne i Hercegovine, kazao je Nermin Nikšić, novi-stari predsjednik SDP-a nakon što je danas izabran većinom glasova članova svoje stranke.

Nermin Nikšić ponovo izabran za predsjednika SDP-a BiH

„Izabrali smo teži put, demokratičniji put. Danas nema pobjednika ni poraženih, danas je pobijedio SDP, zato trebamo biti ponosni i treba da nam je srce puno. Hvala svima koji su glasali, posebno onima koji su me podržali. Zamolio bih sve one koji su glasali za mene i podržavali me tokom izbora za predsjednika SDP-a da ostanu pribrani, kako kaže stara narodna "U porazu se ne ponizi u pobjedi se ne uzvisi", nema neprijatelja u SDP-u, postoje samo ljudi koji drugačije misle“, kazao je Nikšić.

Zahvalio je i svom izbornom štabu te je istakao da mu je posebno drago što je najviše glasova osvojio u Tuzli.

SDP: Izlaznost na unutarstranačkim izborima 50 posto, glasalo 13.160 glasača

„Doživio sam razne napade tokom kampanje, nisam htio da na njih odgovaram, držao sam se stare mudrosti da poštujemo svakog čovjeka kao biće ne kao idola. Nema idola i nema nedodirljivih, nema onih koji su iznad SDP-a“, istakao je Nikšić.

Objasnio je i šta čeka SDP nakon današnjih izbora.

„Drago mi je da smo bili upravu kada smo rekli ne koaliciji sa SDA, HDZ i SNSD-om. Nas već čeka Kongres, a nakon njega važni su nam izbori u našim ostalim organizacijama. Nastavljamo sa razvojem SDP-a, pred nama je nastavak kadrovskog jačanja SDP-a. Neizbježno je i finansijsko osvježenje SDP-a, ali će svi naši predstavnici i zastupnici pomagati u jačanju BH. bloka“, kazao je Nikšić.

Kazao je da od drugih kandidata, Svetozara Pudarića i Edina Delića, očekuje da poštuju sud partije.

„Mi idemo dalje a svakome ono što je iza nas neka je na obraz. Mi imamo jasne ciljeve i mi krećemo da jačamo Bh. blok i na lokalnim izborima on će biti još jači neće tu samo biti Naša stranka“, kazao je na kraju Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije