Nikšić i Komšić potpisali sporazum: Saradnja SDP-a i DF-a do i nakon izbora

A. D.
Nikšić i Komšić potpisali sporazum: Saradnja SDP-a i DF-a do i nakon izbora
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić i Nermin Nikšić (slika je arhivska i nije nastala danas)
Nakon zajedničke sjednice glavnih odbora SDP-a i DF-a novinarima su se obratili lideri ovih stranaka Nermin Nikšić i Željko Komšić.

Nikšić je rekao da je ovo veliki dan za dvije partije. Potpisali su kolokvijalni sporazum saradnje i učešća na izborima 2018.

"Ovo nije kratkoročno ni jednokratno. Ovo nam garantuje saradnju do i poslije izbora i da će ovo biti projekat koji ne smije biti tijesan za bilo koga. Blok je otvoren za sve one koji s nama žele dijeliti vrijednosti antifašizma i antinacionalizma", rekao je Nikšić.

Naglasio je da danas imamo zastoj te da ne postoji parlamentarna većina na bilo kojem nivou osim kad trebaju podijeliti interesne sfere, novce i imenovati kadrove. Rekao je da radnici zaslužuju veće plaće, a penzioneri veće penzije, te da se to sigurno ne može postići kako to radi aktuelna vlast.

Komšić je rekao da je potpisivanje sporazuma između SDP-a i DF-a institucionalizacija saradnje koja je i do sada postojala.

"Želimo da ova država ide u drugom smjeru nego u kojem sada ide. moramo vratiti povjerenje ljudi i biti vjerodostojan. Svjestan sam u kakav smo težak projekat ušli", poručio je on.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije