Nikšić: Bakir se evo sad, nakon 20 godina, sjetio korupcije i građevinske mafije

Radiosarajevo.ba
Nikšić: Bakir se evo sad, nakon 20 godina, sjetio korupcije i građevinske mafije
Foto: Dženan Kriještorac / Damir Nikšić

O dešavanjima u Skupštini Kantona Sarajevo jutros se oglasio i Damir Nikšić, nezavisni zastupnik u Sarajevskom parlamentu.

U live videu koji je objavio na svom Facebook profilu govorio je o posljedicama, kako je rekao "majmunisanja u Skupštini", odnosno nelegitimnog preuzimanja mjesta predsjedavajućeg.

Kako je rekao, sada je već i obajvljena navodna "javna tajna" da je to urađeno na insistiranje Seke Izetbegović, koja je, kako je naveo, "glavni režiser svega. 

Upozorio je da su zbog neusvajanja rebalansa budžeta upitne isplate plaća, socijalna davanja. 

"To su posljedice ovog političkog, psihološkog, spcijalnog rata lojalista protiv legalista u Kantonu", kazao je Nikšić.

U videu spominje i "prvu porodicu", "kraljevski bračni par"...

"Bakir će postaviti svog ministra prostornog uređenja, direktno, lično, tako je rekao. Sad će se početi boriti protiv razgradnje grada, nakon što je godinama bio direktor "zavoda za razgradnju Sarajeva". Sad se sjetio, nakon 20 godina, sad će da se bore protiv korupcije, građevinske mafije, bespravne gradnje, e sad će stvarno, zaoprave. Čovjek direktno postavlja Kanton, supruga svim upravlja i diriguje, zadaje ritam. Sve je to lijepo, možda se radi o divnim i krasnim ljudima, ali lošim gospodarima...", naveo je Nikšić, između ostalog, u videu. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije