Nije morala ići u Hrvatsku: Sarajka s adresom u Zagrebu operirana na KCUS-u

A. D.
Nije morala ići u Hrvatsku: Sarajka s adresom u Zagrebu operirana na KCUS-u
Sedamdesetosmogodišnja Nada Pelec, Sarajka sa adresom u Zagrebu već je 13 dana pacijentica Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS.

Na Klinici je hospitalizirana zbog loma kuka i lijeve ruke. U njenoj bolesničkoj sobi smijeh se prolama. Šefika, Ismeta i Nada dočekuju ekipu Radiosarajevo.ba. Pozvala nas jer želi da ispriča svoje iskustvo tokom hospitalizacije na KCUS-u.

„Penzionerka sam, a penziju sam zaradila kao finansijaska direktorica u jednoj od tvornica Enerogoinvesta u Lukavici. Trenutno živim u Zagrebu i tamo je moja porodica. U Sarajevo sam došla u posjetu ostatku porodice uoči Božića i da obiđem svoju kuću. Na KCUS sam primljenja 28. novembra, nakon što sam pala ispred kuće. Kada su me dovezli u kolima hitne pomoći, ukazana mi je medicinska pomoć od strane vrhunskih ljekara i medicinskih sestara“, priča Nada.

Kako kaže o uposlenicima i njihovoj stručnosti može reći sve najljepše. Oduševljena je njihovim prije svega humanim i profesionalnim odnosom.

Nada Pelec sa casnom Marijom.jpg - undefined

„ Ovo je moj prvi boravak u bolnici. Bila sam samo hospitalizirana kada sam rodila svoja dva sina. Mene je sada operisao dr. Edin Kulenović. On mene je utješio i smirio, jer ja ipak imam 78 godina. Rekao mi je: „gospođo Nado vi ćete sa Klinike otići na svojim nogama“. To se i desilo. Ja sutra idem kući. Odlazim zdrava i sretna. Moram spomenuti i fizijatricu Selmu Dedović koja se angažovala  maksimalno da mi pomogne. Posebno moram da kažem kakvu sam imala podršku od mojih dragih kolegica iz sobe Šefike i Ismete. One su prve moje korake bodrile i bile su moja utjeha i podrška. Hvala svima od srca“, kroz suze je ispričala Nada.      

Nada je pacijentica Trećeg odjela, na kojem je šef prim. dr. Dario Ivanišević, a operisao je dr. Edin Kulenović.

„Nada je fina gospođa koja je silom prilika tokom agresije na BiH napustila Sarajevo. Ona je slomila lijevi kuk i ručni zlob lijeve ruke. Odmah smo stupili u kontak sa njenom porodicom . Pacijentica se odlučila da operiše na Klinici za ortopediju. Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da je operativni tok protekao u najboljem redu. Pacijentica je sada osposobljena da na svojim nogama napusti KCUS i nastavi tretman u Zagrebu u smislu praćenja postoperativnog toka“, pojasnio je Kulenović.    

Tu je i časna sestra Marija Bešker, glavna sestra na Trećeg odjela Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS.

„ Prilikom prijema pacijentica Nada je bila jako uplašena zbog svoje povrede. Također, ona nije imala naše zdravstveno osiguranje, već hrvatsko. Ja sam joj rekla da se ništa ne brine, jer postoji međunarodni sporazum, te da nema potrebe da ide u Zagreb jer u KCUS rade stručnjaci i profesionalci. Ništa bolje ne bi bila zbrinuta ni u Zagrebu. Dr. Kulenović i ja rekli smo joj da su joj svi na raspolaganju na Klinici“, rekla je časna sestra Marija i dodala da je Nada oporavljena te je tražila da se javno zahvali uposlenicima ove Klinike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije