Nezavisni odbor jednoglasno predložio smjenu komesara Halilovića

E. H.
Nezavisni odbor jednoglasno predložio smjenu komesara Halilovića
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Komesar policij KS Mevludin Halilović

Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara na večeras održanoj sjednici donio je konačni prijedlog odluke o smjeni aktuelnog komesara policije KS Mevludina Halilovića, potvrdio je za Radiosarajevo.ba predsjednik Nezavisnog odbora Miroslav Kružik.

“Jednoglasno smo donijeli ovu odluku, dakle utvrdili smo prijedlog odluke o smjeni komesara a nakon što je Vlada donijela negativnu ocjenu o njegovom radu”, kazao je Kružik.

Dodao je da će prijedlog o smjeni komesara biti putem ministra unutrašnjih poslova KS biti upućen Vladi KS koja će donijeti konačnu odluku.

Podsjećamo, Vlada KS je prethodno odbila prigovor komesara Halilovića, a nakon što je njegov rad ocijenjen kao nezadovoljavajući.

Komesar Halilović: Negativna ocjena za moj rad je sramotna!

Inače, aktuelna tema izazvala je buru u javnosti, a sve je počelo sredinom februara kad je Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara Skupštine KS dao je negativnu ocjenu za rad Halilovića.

Nezavisni odbor negativno ocijenio komesara Halilovića

Nedugo zatim Halilović je poručio da je ocjena Nezavisnog odbora sramotna te da su dobili zadatak da ga smijene.

Zatim se oglasila i Vlada KS, na temelju prijedloga ocjene rada policijskog komesara za 2018. godinu koji je donio Nezavisni odbor te izjašnjenja komesara ministru unutarnjih poslova KS, i donijela odluku o godišnjoj ocjeni rada policijskog komesara koja glasi "ne zadovoljava".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije