Nezavisni blok: Dogovor tri stranke je krupan korak unazad

Radiosarajevo.ba
Nezavisni blok: Dogovor tri stranke je krupan korak unazad
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Nezavisni blok

Današnji sporazum Izetbegović - Radončić - Komšić je poruka o nastavku razaranja društva, institucija i izigravanja izborne volje građana, saopćeno je iz Nezavisnog bloka, nakon što su lideri tri stranke danas postigli dogovor o formiranju vlasti na svim nivoima.

“Nezavisni blok je odmah nakon izbora 2018. upozoravao javnost da su izbori masovno pokradeni, te da ni u kom slučaju ne želimo biti privjesak tih koji su pokrali izbore. Nakon izbora, većina stranaka je tako izjavljivala i stavila se na stranu tog bloka, no nažalost ubrzo su zahvaljujući tenderima, pritiscima i ličnim interesima počeli padati jedan po jedan pod plašt Bakirove SDA”, saopćeno je iz Nezavisnog bloka.

Kako su kazali, ono što nisu uspjeli ukrasti na oktobarskim izborima prošle godine, Bakir, Željko i Fahro ukrali su danas ‘sporazumom’ koji je u svemu suprotan od onoga što su ova trojica političkih šibicara govorili i obećali prije izbora.

“Vjerujemo da se toga birači sjećaju i da to neće zaboraviti u oktobru iduće godine. Nažalost, u našem društvu je beskičmenjaštvo, beskarakternost i poltronstvo, uz koruptivno korištenje javnog novca za kupovinu političkih papaka, postalo metod političkog upravljanja i opstanka u vlasti. Trojac Bakir-Željko-Fahro samo će nastaviti takvu vrstu vladavine, a Nezavisni blok ostat će dosljedan drugačijoj politici i društvu u kojem će se držati do obećanja i obraza”, kazali su.

Ovi što su spremni da ga prodaju za fotelje i tendere, završit će na političkom smetljištu kad-tad. Uvjereni smo da se svi koji smo protivnici ovakvoj politici trebamo udružiti i boriti zajedno na narednim izborima i da će to građani prepoznati i podržati, navodi se u saopćenju Nezavisnog bloka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije