Nezavisni blok: Da li je Program reformi ANP ili nije?

Radiosarajevo.ba
Nezavisni blok: Da li je Program reformi ANP ili nije?
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Nezavisni blok

Predsjedništvo BiH mora izaći sa jedinstvenim odgovorom šta je dogovoreno za ANP, da li je Program reformi ANP ili nije, kazali su iz Nezavisnog bloka  te pozvali Predsjedništvo BiH da izađe sa nedvosmislenim informacijama vezanim za špekulacije koje se tiču imenovanja mandatara za Vijeće ministara BiH.

"Prije svega, smatramo neozbiljnim da se na sastancima sa ambasadorima EU dogovara pitanje mandatara Vijeća ministara BiH, a posebno je važno, ukoliko je tačno imenovanje mandatara, da su članovi Predsjedništva dužni informisati javnost o tome šta je tačno dogovoreno što je promijenilo smjer pregovora. Posebno tu pitamo članove Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića, da li su imali jedinstven stav po ovom pitanju, te da li je ANP i dalje uslov za formiranje Vijeća ministara i da li je Program reformi ANP ili nije?", poručuju iz ove stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije