Nevrijeme poharalo i gradove u BiH: Grad i pljuskovi donijeli poplave

Radiosarajevo.ba
Nevrijeme poharalo i gradove u BiH: Grad i pljuskovi donijeli poplave
Pixabay / Oluja, ilustracija
Snažno nevrijeme u popodnevnim satima pogodila je nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini, među kojima su najviše zahvaćeni pljuskovima i vjetrom bili Cazin i Gradiška.

Snažno nevrijeme pogodilo je u popodnevnim časovima Gradišku - pljusak praćen jakim vjetrom trajao je skoro jedan čas nepromijenjenog intenziteta, a voda je preplavila brojne ulice i zaplavila većinu podruma u gradskom naselju Senjak, prenosi Srna.

Iz "Elektrodistribucije Gradiška" saopćeno je da su zbog kvarova na dalekovodima i niskonaponskoj mreži bez električne energije ostala domaćinstva u pojedinim naseljima u okolini Podgradaca, Čatrnje, Turjaka, Nove Tople i dijelovima prigradskih naselja.

Direktor Protivgradne preventive Republike Srpske Tihomir Dejanović izjavio je da su tokom današnjeg nevremena ispaljene 64 protivgradne rakete na širem branjenom području zapadnog dijela Republike Srpske.

Također, veliki dijelovi općine Cazin stradali su u nevremenu, koje je bilo praćeno jakim pljuskom i gradom u pojedinim dijelovima grada. Led je u pojedinim dijelovima padao nekoliko minuta, a veliki dio saobraćajnica je poplavljen, dok je voda ušla u pojedine objekte.

Oluje u oba grada bile su praćene grmljavinom i munjama, što je dodatno zabrinulo građane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije