Nestao u rijeci Lašvi prošle godine: Za Amarom Kozlićem se i dalje traga

Radiosarajevo.ba
Nestao u rijeci Lašvi prošle godine: Za Amarom Kozlićem se i dalje traga
Za nepun mjesec navršit će se godina dana od nesreće, u kojoj su trojica mladića sletjela u rijeku Lašvu. Vrlo brzo iz rijeke su izvučena tijela dvojice mladića, dok se za tijelom trećeg, Amara Kozlića, još uvijek traga.

Podsjećamo, u noći sa 4. na 5. februar 2017. godine Amar Kozlić upravljao je automobilom Audi pri povratku iz diskoteke kada su sletjeli u rijeku Lašvu.

Sa njim u automobilu nalazili su se prijatelji Huso Delić i Almen Begović čija su tijela pronađena 6. februara u Audiju

Nakon nesreće u nekoliko navrata organizovane su akcije potrage koje nisu dale rezultate. Otac Alija, rekao je za portal Zenicainfo, da sve stoji na početnim informacijama.

"U početku je bilo malo potrage, ali bez uspjeha. Ono što znamo od početka, to je to. Više ništa ne znamo, stanje kakvo je takvo je", kaže Alija.

Istragu u ovom slučaju vodio je MUP SBK.

Prema riječima Hasana Hodžića, glasnogovornika MUP-a SBK-a, aktivnosti na pronalasku Amara Kozlića nikada nisu stala, te još uvijek traju.

"Život ide dalje, samo kažem da dragi Bog podari da se nikome ovo ne desi što se nama desilo", završava Alija.

Za subotu i nedjelju, ovoga vikenda, iz FUCZ-a najavljena je pojačana akcija potrage za tijelom Esada Omersoftića koji je prvog dana 2018. godine sletio u rijeku Bosnu u Maglaju.

Kako piše Zenicainfo, Alija se nada da bi ova akcija uz sve one do sada organizovane mogla rezultirati pronalaskom tijela i njegovog sina Amara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije