Nermin Drnda osuđen na tri godine zatvora

Radiosarajevo.ba
Nermin Drnda osuđen na tri godine zatvora

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Nermina Drndu i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

"Trajno mu je oduzeto 60 hiljada maraka i zabranjeno mu je bavljanjem službene dužnosti naredne 4 godine.U odnosu na druge optužene, suđenje se nastavlja", saopćila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

U akciji "Balkan" uhapšen direktor Direkcije za puteve KS-a Nermin Drnda

Nova hapšenja u akciji "Balkan": Tri osobe privedene, zaplijenjen novac i oružje

Podsjećamo, 19. februara lišene su slobode odgovorne osobe Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, Nermin Drnda (1966.god.) i Hajrudin Djedović (1966.god.) koji se sumnjiče da su u svojstvu odgovornih osoba Direkcije, tokom 2017. i 2018. godine s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi zahtijevali i primali novac i darove od vlasnika i odgovornih osoba više privednih subjekata iz BiH, čija djelatnost ima veze sa izgradnjom i rekonstrukcijm puteva, a kako bi istim obezbjedili poslove kroz namještanje tendera javnih nabavki koje je provodila Direkcija, kao i druge nezakonite radnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije