Nermin Alešević stigao na saslušanje u Tužilaštvo BiH

E. H.
Nermin Alešević stigao na saslušanje u Tužilaštvo BiH
FOTO: Radiosarajevo.ba / Nermin Alešević u pratnji advokata Ferageta stigao na saslušanje

Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše i glavni akter afere "Potkivanje" stigao je jutros na saslušanje u zgradu Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, Alešević je jučer je dobio je rješenje Tužilaštva BiH da neće dobiti imunitet u postupku pred Tužilaštvom BiH, te da se morati pojaviti kao osumnjičeni.

Podsjećamo, Alešević je je napravio snimak u kojem se vidi predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milan Tegeltija kako u kafani razgovara o određenom sudskom predmetu.

U rješenju koji je dostavljeno Aleševiću navodi se da je postojao prijedlog u izvještaju postupajućeg tužioca nakon prvog saslušanja Nermina Aleševića, da mu se da imunitet, odnosno garancija da neće krivično odgovarati zbog postupaka koje je poduzeo u aferi „Potkivanje“.

Ipak odlukom Tužilaštva BiH takav prijedlog je odbijen, a Nermin Alešević je osumnjičen za davanje mita i neovlašteno snimanje.

Alešević je na saslušanje stigao u pratnji advokata Ifeta Ferageta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije