Nenadić i zvanično dostavio imena ministara: Ko će činiti novu Vladu KS

Radiosarajevo.ba
Nenadić i zvanično dostavio imena ministara: Ko će činiti novu Vladu KS
Foto: Arhiv / Vlada KS

Kandidat za premijera Kantona Sarajevo Mario Nenadić dostavio je imena novih ministara predsjedavajućem Skupštine KS Mirzi Čeliku, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Novi saziv Vlade KS trebao bi biti imenovan do kraja mjeseca.

Demokratska fronta (DF) u Kantonu Sarajevo preuzet će Ministarstvo zdravstva, a na ovu funkciju kandidirat će Rusmira Mesihovića. Na poziciju ministra privrede KS bit će predložen član Predsjedništva DF-a Goran Mačkić.

Savez za bolju budućnost (SBB) kandidirat će Ismira Jusku za ministra unutrašnjih poslova KS, Anisa Krivića za ministra obrazovanja KS i Teu Mušić za ministricu rada i socijalne politike.

Evo ko je predložen za nove ministre u KS: Neka nova i neka stara imena

Ministri Stranke demokratske akcije (SDA) u novom sazivu Vlade KS će biti: ministrica komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč, ministar finansija Jasmin Halebić, ministrica pravde i uprave Mersa Kustura, ministar kulture Emir Hadžihafizbegović, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić, ministar saobraćaja Adi Kalem i ministar za boračka pitanja Senad Hasanspahić.

Prijedlog za nove ministre u Vladi KS - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Prijedlog za nove ministre u Vladi KS

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije