Nenad Čanak: Za genocid u Srebrenici odgovaran je Ratko Mladić

A. B.
Nenad Čanak: Za genocid u Srebrenici odgovaran je Ratko Mladić
Arhiva / Nenad Čanak
U prijepodnevnim satima u Potočare je stigao srbijanski zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Čanak je rekao da se svake godine na obilježavanju genocida u Srebrenici moraju pojaviti političari iz Srbije, ali i da se svi političari iz Srbije trebaju pojaviti ovdje i priznati da se u Srebrenici desio genocid, te da ga mora priznati i načelnik Općine Srebrenice Mladen Grujičić.

Također, dodao je kako se pored njega ove godine od srbijanskih zvaničnika na obilježavanju godišnjice genocida pojavio samo Saša Janković, bivši kandidat za predsjednika Srbije i lider pokreta "Slobodni građani Srbije".

On je istaknuo i kako je važno što je u Banjoj Luci odgođen skup podrške Ratku Mladiću istakavši kako je on odgovoran za genocid u Srebrenici i kako bi to samo potpirilo tenzije.

U Potočare su za sada pristigli šef misije OSCE-a Jonathan Moore, ambasador Saudijske Arabije Hani bin Abdullah Momina i Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja "Srebreničke majke", te Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentu BiH, glasnogovornik MUP-a KS-a Irfan Nefić, delegacije Kine, kao i glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije