Nema više nakaradnog postavljanja zastava na graničnim prijelazima

Fena
Nema više nakaradnog postavljanja zastava na graničnim prijelazima
Bokanews.com / Ilustracija
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva za sigurnost, donijelo je Pravilnik o standardima i uvjetima izgrađenosti i opremljenosti graničnih prijelaza sa sugestijama na sjednici.

Obavezali su sve institucije da u budžetima za narednu godinu planiraju sredstva za realizaciju aktivnosti za dostizanje standarda na graničnim prijelazima definiranih ovim pravilnikom.

Novim pravilnikom definirana je obaveza pravilnog postavljanja urednih zastava BiH na graničnim prijelazima. Također, videonadzor graničnih prijelaza pozicionira se kao posebna oprema Granične policije BiH u skladu s praksom zemalja Europske unije, a ne kao oprema u nadležnosti Uprave za indirektno oporezivanje, kako je bilo propisano ranijim pravilnikom.

Europska komisija kroz IPA projekt odobrila je dva miliona eura za finansiranje projekta videonadzora graničnih prijelaza u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz VMBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije